Jeugdopleiding

In 1992 kreeg de jeugdopleiding van Excelsior een behoorlijke ‘boost’. Er kwam een jeugdcommissie en er werden zaken als opleiding, werving en instrumentarium voor jeugdleden op de rails gezet. Er kwam een B-orkest met ongeveer 20 leden, waaronder enkele leden die ook bij het A-orkest speelden. Ook toen al werden nieuwe leden geworven door middel van introductielessen op de basisschool in Zalk.

In 2010 is er, wederom in samenwerking met de basisschool in Zalk hebben we een blokfluitgroep opgezet. Laagdrempelig kennis maken met muziek was het hoofddoel. We mochten rekenen op een grote groep enthousiaste kinderen die zich spontaan aanmeldden. Een groot deel van deze kinderen stroomde na de blokfluit door naar een instrument van de brassband. In de afgelopen jaren zijn er met de jeugd veel mooie concerten gegeven. De legendarische pannenkoekenconcerten bijvoorbeeld. Maar ook de concerten met het kinderkoor en de deelname aan het jaarlijkse IJsselfestival waar inmiddels al op winst wordt gerekend, aangezien er altijd een prijs mee naar huis gaat.

Doorstroming naar het A-orkest is geen doel op zich. We investeren in muzieklessen, examens en vooral heel veel gezelligheid onderling. Samen met plezier muziek maken, dat blijft het hoofddoel. Dan komt de rest vanzelf.

Zelf muziek maken?
Liedjes van de radio of liedjes die je leert op school? Het kan als je zelf een muziekinstrument kunt spelen. Bij Excelsior krijg je muziekles en na een aantal lessen ga je spelen met andere muzikanten. Samen muziek maken is nog leuker dan alleen!

Muziekles voor volwassen
Wilt u een muziekinstrument leren spelen? Of wilt u uw niveau verhogen? Ook dan kunt u terecht bij Excelsior. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.