Dirigenten

Dirigent A-orkest: Rieks van der Velde
Rieks is geboren in 1961 in Lutjegast (Gr.). In zijn jeugd was hij actief als euphonium speler bij fanfare ‘De Bazuin’ uit Lutjegast en het ‘Nationaal Jeugd Fanfare Orkest’. Spoedig daarna stapte hij over naar Brassband ‘De Waldsang’ en studeerde hij aan de Muziek Pedagogische Academie in Leeuwarden als uitvoeren musicus en dirigent. Al op 18-jarige leeftijd dirigeerde hij verschillende bands. Als hij in 1989 dirigent wordt van Brassband ‘De Waldsang’ stopt hij met het actief bespelen van de euphonium. Met ‘De Waldsang’ bereikte hij vele successen.

Sinds 1994 is Rieks van der Velde de dirigent van het A-orkest van Excelsior Zalk. Rieks is naast dirigent ook componist, arrangeur en jurylid bij binnen- en buitenlandse concoursen. Daarnaast is van der Velde dirigent van Martini Brassband Groningen. In 2011 ontving Rieks van der Velde de prestigieuze BUMA Brass Award.

Dirigent B-orkest: Joanne van Loo- Lindeboom
Op 9 jarige leeftijd kreeg Joanne van Loo- Lindeboom haar eerste bugellessen van Henk van Loo sr. bij ‘De Eendracht’ Wezep. Vervolgens ging Joanne in 1999 de vooropleiding doen tijdens het laatste jaar van de middelbare school en werd in 2000 toegelaten tot het 1e jaar van het Conservatorium in Zwolle (ArtEZ) en schakelde over op trompet met als docent Jos Verspagen. Tijdens en na deze studie volgde ze verschillende masterclasses en kreeg dirigeer lessen van Hendry van Loo en Harrie Jansen en volgde verschillende workshops en cursussen. 

Vanaf 2001 is Joanne begonnen met het lesgeven bij verschillende muziekverenigingen en stichtingen. Door zich toe te leggen op verschillende instrumenten uit de HaFaBra sector heeft ze zich verder ontwikkeld in het geven van heterogene groepslessen en ensemble lessen, en heeft ervaring opgedaan als dirigent van jeugdorkesten en als inval dirigent. Op dit moment is ze werkzaam bij CMV Concordia Oldebroek, CMV David Oosterwolde en Harmonie Nunspeet. 

Sinds augustus 2022 is Joanne dirigent van het B orkest van Chr. Brassband Excelsior Zalk. 

Joanne