Dirigenten

Dirigent A-orkest: Rieks van der Velde
Rieks is geboren in 1961 in Lutjegast (Gr.). In zijn jeugd was hij actief als euphonium speler bij fanfare ‘De Bazuin’ uit Lutjegast en het ‘Nationaal Jeugd Fanfare Orkest’. Spoedig daarna stapte hij over naar Brassband ‘De Waldsang’ en studeerde hij aan de Muziek Pedagogische Academie in Leeuwarden als uitvoeren musicus en dirigent. Al op 18-jarige leeftijd dirigeerde hij verschillende bands. Als hij in 1989 dirigent wordt van Brassband ‘De Waldsang’ stopt hij met het actief bespelen van de euphonium. Met ‘De Waldsang’ bereikte hij vele successen.

Sinds 1994 is Rieks van der Velde de dirigent van het A-orkest van Excelsior Zalk. Rieks is naast dirigent ook componist, arrangeur en jurylid bij binnen- en buitenlandse concoursen. Daarnaast is van der Velde dirigent van Martini Brassband Groningen. In 2011 ontving Rieks van der Velde de prestigieuze BUMA Brass Award.

Dirigent B-orkest: Nyncke de Vries
Nyncke is opgegroeid als liefhebber van de HaFaBra-muziek. Aan de hand van de kennis die ze vergaard heeft met de studie Klassiek Trompet aan het ArtEZ-Conservatorium, brengt ze haar enthousiasme voor muziek over op haar leerlingen.

Voor de studie hoofdvak Trompet heeft ze een aantal jaren Docent Muziek gestudeerd en heeft tijdens het volgen van deze studie veel affiniteit ontwikkeld met betrekking tot het lesgeven aan groepen. Naast de B-band van Zalk dirigeert zij ook de jeugdorkesten van de Hoogeveense Harmonie en van Jubal. 

Nyncke is sinds 2017 dirigent van het B-orkest. Ook verzorgt zij een deel van de muzieklessen bij Excelsior. 

Nyncke-de-Vries-tiny