Muziek leeft in Zalk

In januari 2011 begon Excelsior een nieuwe muziekgroep: een blokfluitgroep. Onder de deskundige leiding van Silva Soepboer begonnen we met een grote groep van maar liefst 12 enthousiaste kinderen. Spelenderwijs muziek maken is het hoofdoel, en naast blokfluitles leren de kinderen ook alles over ritmes en instrumenten en krijgen ze muziekles in de meest brede zin van het woord. Gaandeweg is de groep uiteindelijk wel wat kleiner geworden. Na een half jaar, dus vanaf september, was de groep zo ver dat ze over konden stappen op cornet. Zes kinderen krijgen nog steeds wekelijks muziekles in twee groepen van drie. De chemie tussen Silva en de kinderen is groot, en dat de blokfluitles bij ‘juf Silva’ en groot succes is, blijkt wel uit het feit dat we vanaf januari weer gaan starten met een nieuwe blokfluitgroep met maar liefst 7 kinderen! Alle kinderen vanaf groep 2 van de basisschool zijn welkom, en aanmelden kan nog steeds! Wil je meedoen? Geef je dan op! Stuur een mailtje naar excelsiorzalk@gmail.com.

Op maandag 19 december hebben de kinderen van de kopergroep hun eerste echte concert gegeven, voor alle leerlingen van de basisschool. Bij de kopergroep schoof ook Bram aan, een leerling van Roland, en Dion en Denise deden mee. Zij zijn begonnen bij de blokfluitgroep, maar niet doorgegegaan op een brassbandinstrument. Ze zijn ergens anders verder gegaan op blokfluit, en ook zij hebben een prachtige bijdrage aan het concert geleverd. In een mix van liedjes en gedichtjes heeft iedereen genoten van dit concert. Het applaus aan het eind van zowel de leerlingen als de leerkrachten was dan ook oorverdovend! Er staat een filmpje op deze website met een korte impressie van dit concert, en er zijn natuurlijk foto’s te vinden! Binnenkort hopen we het volgende concert te kunnen plannen, we hopen dat u dan komt kijken naar deze kanjers!