Koninklijke onderscheiding voor Cor de Weerd

Tijdens de lintjesregen op vrijdag 29 april heeft onze voorzitter Kor de Weerd een koninklijke onderscheiding ontvangen. Kor ontving de onderscheiding uit handen van de burgemeester van de gemeente Kampen. De voorzitter was enorm verrast. Hij was met een smoes naar het gemeentehuis van Kampen gelokt. Hij was in de veronderstelling dat hij enkel het Wilhelmus moest spelen na afloop van de lintjesregen. Hij was dan ook helemaal verbaasd toen bleek dat hij zelf een lintje ontving.

De heer K. de Weerd (53 jaar), Zalk / Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Van de Weerd is sinds 1982 actief voor Brassband Excelsior te Zalk. De eerste vier jaar vervult hij binnen het bestuur de rol van penningmeester en in 1986 wordt hij benoemd tot voorzitter van de Brassband. Een rol die hij nu 25 jaar vervult. Van 1994 tot 2002 was decorandus bestuurslid en vervangend voorzitter in het schoolbestuur van de Christelijke basisschool Oranjeschool te Zalk. Daarnaast is hij sinds 2002 ouderling van de Nederlands Gereformeerde Kerk van Zalk en Veecaten. Onlangs is hij opnieuw benoemd in dit ambt.