Brassband Zalk brengt CD uit

Gisteravond werd tijdens de repetitie van de A-band vers van de pers onze CD gepresenteerd. Het is weer even geleden dat we onszelf drie dagen opgesloten hadden in de Hervormde Kerk in Zalk en het resultaat mag er zeker wezen. Binnenkort kunt u via onze site een aantal tracks beluisteren.

Klik op de afbeelding en vul vervolgens het formulier in om in het bezit te komen van deze CD. Voor de playlist en meer informatie over de CD klik op ‘lees meer’.

Van oudsher werden de blaasinstrumenten, al dan niet in groep, bij de liturgische diensten ingeschakeld. Toen in de tweede helft van de 19e eeuw, de brassbands zich in Groot-Brittannië ontwikkelden, werden zij al vlug gevraagd om de koorzangen te begeleiden. Vooral het spelen van “Hymns” (koralen) werd één van de belangrijkste activiteiten van de brassbands. Daar de brassband, naast de koorzang, één van de grootste muzikale exponenten in Groot-Brittannië is, is het niet verwonderlijk dat het fenomeen ook nauw met het openbare religieuze leven verbonden is. Vandaar ook dat de hymnes rotsvast tot het repertoire behoren. De combinatie van brassband met orgel ligt in diezelfde lijn. Beide zijn, net als in Nederland, sterk verbonden met de kerken. Een reeks klassieke Engelse koralen zijn met het unieke geluid van brassband (Excelsior Zalk) en orgel (Martin Zonnenberg) op prachtige wijze op CD vastgelegd.

Om in het bezit te komen van deze cd kunt u via deze website een aanvraag doen. De cd kost €15,-. Wij kunnen de cd uiteraard naar u opsturen. Er komt dan €2,50 bij voor de verzendkosten, wat een totaal maakt van €17,50.

Playlist:
1. U zij de glorie (maccabaeus); 2. O God die droeg ons voorgeslacht (O God, our help in ages past); 3. Prijst mijn ziel de Hemelkoning (praise my soul); 4. I heard the voice of Jesus say; 5. Voorwaars christenstrijders; 6. Een naam is onze hope (aurelia); 7. Kroon Hem met gouden kroon (Crown Him with many crowns); 8. Door de nacht van smart en zorgen (Love, divine); 9. Laudate o praise Ye the Lord; 10. Groot is Uw trouw o Heer (Faithfulness); 11. O hoogt’ en diepte, looft nu God (Praise to the Holiest of the height); 12. Nader mijn God tot u (Horbury); 13. Rijst op rijst op voor Jezus (Morning light); 14. Blijf bij mij Heer (Eventide); 15. De dag door Uwe gunst ontvangen (st. clement); 16. Auld lang syne.